Anina&Neon Eläintarina

Anina&Neon Eläintarina

Anina on kouluikäinen ihan tavallinen tyttö. Hänellä on pikkuveli Neo. Anina huolehtii mielellään pikkuveljestään ja yhdessä heillä on mitä mahtavampia seikkailuja. Parhaimmat niistä ovat mielikuvitusten maassa Aninan ja Neon eläinystävien kanssa.

Kettunen on monitaituri. Hän osaa monia asioita. Kerran ystävykset rakensivat yhdessä linnunpönttöjä, eräänä kesäpäivänä kasattiin heinikosta maja, joskus on parsittu kasaan rikki menneitä asusteita. Oli huoli, murhe tai ongelma mikä tahansa, Kettunen osaa aina auttaa. Hän osaa ottaa kaikkia huomioon ja keksii reilut ratkaisut.

Kurnuttaja on musikaalinen. Hän on parasta seuraa kun laulattaa. Kurnuttajan kanssa on mahtavaa säveltää ja keksiä hauskoja sanoituksia. Milloin aiheena on lumpeenlehdet, milloin vaarin rakentama kiipeilyteline. On sitä joskus laulettu jopa naapurin hassusta koirasta, joka luulee usein olevansa kissa. Soittimiakin voi keksiä monesta asiasta. Kerran kurnuttajan kanssa lapset soittelivat haravakitaraa, joskus ämpärirumpuja tai heinäpillejä.

Veli-Huu lukee paljon. Hänellä on kirjahyllyssään monenlaisia kirjoja. On paksuja kirjoja, ohuita kirjoja, isoja ja pieniä. Joissain kirjoissa on kuvia, joissain pelkkää tekstiä, joissain teksti on suurta ja kirjainten välissä on tavuviivoja, jossain kirjoissa sivut on ohuita ja teksti pientä. Joskus lukemisen avuksi tarvitaan suurennuslasia. Suurennuslasilla voi tutkia paljon muutakin. On tutkittu muurahaisia, vertailtu erilaisia kiviä ja etsitty johtolankoja. Anina osaa jo lukea, Neo vasta haaveilee ja keksii satuja itse. Veli-Huu on luonteeltaan kiltti ja huomaavainen, vähän myös ujo. Hän jää mielellään syrjempään lukemaan kirjojaan ja osallistuu leikkeihin, kunhan eivät ole liian meneviä. Veli-Huu ei osaa vielä lentää, mutta kaverukset ovat suunnitelleet lentoharjoituksia niitylle. 

Hunaja-Nalle on herkullista seuraa. Hän on erityisen perso herkuille ja taitava leipuri. Hänen kanssaan on syntynyt mitä herkullisimmat pikkuleivät, upeasti rullatut korvapuustit, koristeelliset synttärikakut ja kekseliäät mutapallerot. Hunaja-Nallen kanssa on ihana puuhailla. Hän on rauhallinen, lämmin ja hänen kanssaan on mukava ideoita kaikenlaisia syömisiä. Hunaja-Nallen koti on kiven kolossa ja tunnelma on mahtavan kotoisa. Nallella on monia mielenkiintoisia esineitä, joita hän on kerännyt leivosainesten hakureissuillaan ja niitä tutkitaan usein kaverusten kesken. Kaikille ei ystävykset edes tiedä nimiä ja yksi osa hauskuutta onkin keksiä nimiä yhdessä, kuten vaikka kapustatin, kartiokuljetin ja lummesäilö.

Loikka tykkää urheilla. Hänen lempilajinsa on porkkanan kyntö. Siinä mennään käpälät sauhuten porkkanapellolle ja edetään rivi kerrallaan porkkanat lennellen. Talvisin tätä ei päästä harrastamaan, mutta silloin Loikka kaivelee lumiluolia ja harjoittelee pituusloikkaa. Loikalla on erityisen hyvä tuuri. Hän voittaa kivi-sakset-paperissa, kerää parhaimman potin tammenterhopelissä ja löytää piiloleikissä muut leikkijät hetkessä. Loikka on luonteeltaan äkkipikainen ja hiukan malttamaton. Hän polttaa päreensä helposti, mutta osaa pyytää myös anteeksi.

Mielikuvitusten maan asukit ovat jokainen omanlaisensa erilainen ja yhdessä täydentävät toisiaan. Mielikuvitusten maassa ei koskaan ole tylsää eikä puuha lopu. Ja silloin tällöin Mielikuvitusten maan eläinystävät matkaavat tännekin. Jos olet tarkkana, saatat löytää heidät.